ZIMOWY PUCHAR BESKIDU WYSPOWEGO 2011
Moderatorzy: jasiu, szymon.strus
Re: ZIMOWY PUCHAR BESKIDU WYSPOWEGO 2011
Ja też zchodziłem kilkanaście razy ,a to w zimie i to w lecie, ważne jest, że w duchu to coś zostaje!:)))
Niebawem, może opiszę przynajmniej jeden straszny lot:D gdy podjąłem złą decyzję:)
Pozdrawiam Mariusz
Niebawem, może opiszę przynajmniej jeden straszny lot:D gdy podjąłem złą decyzję:)
Pozdrawiam Mariusz
- adaho
- Przelotowiec
- Glajt: Pasat-5 28
- Telefon: 503 140 12zero
Na początku swojej kariery podjąłem kilka razy takie błędne decyzję , które bardzo skutecznie nauczyły mnie pokory i cierpliwości . Bo jak mawiają - nie sztuka popełniać błędy - bo te zdarzają się każdemu - sztuka wyciągać z nich właściwe wnioski . I tym filozoficznym akcentem ...... 

- adaho
- Przelotowiec
- Glajt: Pasat-5 28
- Telefon: 503 140 12zero
Ależ byłe emocjonujący finał . Pogoń Vipera robiła wrażenie . Brakło 1 malutkiej górki .
- 13vajper
- Glajciarz
- Glajt: Ozone Delta,Sol Torck
- Uprząż: AVA SPORT SAMURAJ
adaho pisze:Ależ był emocjonujący finał . Pogoń Vipera robił wrażenie . Brakło 1 malutkiej górki .

W całym podanym ,,menu,, najlepszy jest deser !

Piotr vajper
Flying Dragons Krakow Team
- Piotr Klimek
- Członek zarządu SPBW
- Glajt: Ozone Delta2
- Uprząż: AVA Tanto Race
- Telefon: 502 357 864
- Team: SPBW
No tak. Zwycięzcą jest osoba z największą liczbą punktów - z tego wynika że po zrobieniu kompletu automatycznie jest się zwycięzcą. I zwycięzców może być wielu..
Tak że trzeba będzie prawdopodobnie kupic dwa puchary za pierwsze miejsca:)
-to trzeba będzie w przyszłym roku jakoś rozwiązac żeby zwycięzca był tylko jeden (może łączna ilośc przelecianych kilometrów?)
Piotr (> Klimek
Tak że trzeba będzie prawdopodobnie kupic dwa puchary za pierwsze miejsca:)
-to trzeba będzie w przyszłym roku jakoś rozwiązac żeby zwycięzca był tylko jeden (może łączna ilośc przelecianych kilometrów?)
Piotr (> Klimek
(>
- spiewak
- Gawędziarz
- Glajt: Gin GTO2
- Uprząż: Gin Geni race2
- Telefon: 602124385
W przypadku równej ilości punktów decyduje większa liczba zaliczonych miejsc startu, w dalszej kolejności ilość obecności na akcjach OBW. (tak w regulaminie stoi:))
Paweł (śpiewak)
Paweł (śpiewak)
Ostatnio zmieniony 08 mar 2012, 09:38 przez spiewak, łącznie zmieniany 1 raz.
- Mały
- Pilot - Gawędziarz
- Glajt: Ozone BUZZ Z4
- Uprząż: ava sprinter
- Team: spbw
Wydaje mi się, że można by brać pod uwagę kolejność (kto pierwszy wrzuci ostatnią zaliczoną górkę ten wygrywa) łatwo można zweryfikować po dacie maili na skrzynce
- 13vajper
- Glajciarz
- Glajt: Ozone Delta,Sol Torck
- Uprząż: AVA SPORT SAMURAJ
Mały pisze:Wydaje mi się, że można by brać pod uwagę kolejność (kto pierwszy wrzuci ostatnią zaliczoną górkę ten wygrywa) łatwo można zweryfikować po dacie maili na skrzynce
Mały przeczytaj regulamin i nie pisz głupot. Zawody trwają co wiele razy sam pisałeś od 1.12.2011 do 15.03.2012r.

15.03. pilot wkłada 18 traków zrobionych w tym dniu. I nie ma znaczenia, że zrobił to ostatni.
Piotr vajper
- grzero
- Glajciarz którego nie składa
- Glajt: Gin Carrera
- Uprząż: Advance Impress 3
- Telefon: 609208994
- Team: SPBW
Każdy czytał regulamin, niestety w tym wypadku był trochę nieprecyzyjny więc stąd cała dyskusja,
ale ja wychodzę z założenia że puchar i dyplom są za za trzy miejsca więc jak się nie zmieszczę z Viperem "na pudle" to może z Marcinem lub Staszkiem (no chyba że ich ktoś prześcignie)
W następnych zawodach musi być to lepiej sprecyzowane bo co by było gdyby wszyscy uczestnicy w tym roku zaliczyli wszystkie górki
.... Prezes miał by nie mały problem 

- Mały
- Pilot - Gawędziarz
- Glajt: Ozone BUZZ Z4
- Uprząż: ava sprinter
- Team: spbw
13vajper pisze:Mały pisze:Wydaje mi się, że można by brać pod uwagę kolejność (kto pierwszy wrzuci ostatnią zaliczoną górkę ten wygrywa) łatwo można zweryfikować po dacie maili na skrzynce
Mały przeczytaj regulamin i nie pisz głupot. Zawody trwają co wiele razy sam pisałeś od 1.12.2011 do 15.03.2012r.![]()
![]()
![]()
15.03. pilot wkłada 18 traków zrobionych w tym dniu. I nie ma znaczenia, że zrobił to ostatni.
Oczywiście zawody trwają do 15.03 i jest tak jak piszesz. Ja napisałem "można by brać pod uwagę kolejność..." jako propozycja na przyszłość, ponieważ uważam, że z technicznego punktu widzenia było by to proste do udowodnienia (sprecyzowania) i nie było by problemów z wyłonieniem mistrza, pewne jest, że w zpbw2011 obowiązuje regulamin ustalony przed zawodami i nikt nie che i nie powinien go zmieniać. Czy kolejność jest głupotą? może i tak, ale tą głupotę stosuje się w sporcie od wieków jest nawet takie powiedzenie "kto pierwszy ten lepszy..."
uważam że na przyszłość trzeba sprecyzować regulamin zawodów, ale takie rzeczy wychodzą w praniu wiec niema się co denerwować.
Szczere gratulacje składam wszystkim zawodnikom (szacun za wytrwałość)
do 15.03 jest jeszcze sporo czasu - na dzień dzisiejszy wszyscy mają szanse na pierwsze miejsce
pamiętajmy że latanie to jedna z największych przyjemności i to jest chyba najważniejsze
pozdro