Latanie 11-14 marca 2014
Moderatorzy: jasiu, szymon.strus
- adaho
- Przelotowiec
- Glajt: Pasat-5 28
- Telefon: 503 140 12zero
Re: Latanie 11-14 marca 2014
Noooo, dzisiaj Ciecień dał polatać 

- Winger
- Glajciarz którego nie składa na beli
- Glajt: UP Meru
- Uprząż: WV XR-7
- Telefon: pięćset 378 53 jeden
- Team: UFO Team
Dzięki chłopakom za pomoc przy ściąganiu skrzydła z drzew, czy ktoś przypadkiem nagrał moją próbę lotu? Nic tak nie uczy jak dogłębna analiza własnych błędów.
Pozdrawiam,
Arkadiusz 'Winger' Ślusarczyk
- adaho
- Przelotowiec
To byłeś ty? Wisiałem nad tobą jak wpakowałeś się w drzewa po lewej stronie. Z góry wyglądało to tak jakbyś zaraz po starcie za mocno przyhamował skrzydło, zaczęlo cię huśtać, nie odszedłeś od stoku tylko zdusiło cię. Mogłeś próbować przebijać się do przodu na odpuszczonych sterówkach próbując nabrać prędkości, ale dałeś w lewo na drzewa.... Ze startowiska pewnie było to lepiej widać.
Polatałeś chociaż później?
Podobny problem miał też startujący później Józek. Na przyhamowanym skrzydle wszedł po starcie w duszenie i leciał tuż nad czubkami drzew, o niektóre się ocierając. Wyglądało to masakrycznie. Tyle, że już dalej nad lasem wreszcie go wybrało.
Zresztą nie wiem czy zauważyliście latając, że trochę poniżej startowiska było duszenie do 3 m/s.
Polatałeś chociaż później?
Podobny problem miał też startujący później Józek. Na przyhamowanym skrzydle wszedł po starcie w duszenie i leciał tuż nad czubkami drzew, o niektóre się ocierając. Wyglądało to masakrycznie. Tyle, że już dalej nad lasem wreszcie go wybrało.
Zresztą nie wiem czy zauważyliście latając, że trochę poniżej startowiska było duszenie do 3 m/s.
- Winger
Zaczęło skrzydłem bujać na boki zaraz po oderwaniu bo przywiało od prawej znad drzew, a ja zamiast wyhamować balansem ciała walczyłem sterówkami, co było absolutnie niepotrzebne. W lewo skrzydło samo poszło, zaraz po tym jak nogami przyhaczyłem o jedno z drzew na dole. Już myślałem że z tego wyjdę kiedy po prostu zanurkowałem w lewo, sterówki miałem już wtedy całkiem odpuszczone.
Ot, brak doświadczenia po prostu, za mało nalotu i nie mam jeszcze nawyków poprawnych wyrobionych - na ziemi trudno ćwiczyć tłumienie bujania na boki.
Nie polatałem bo mi wyrwało linki ze stabila, chwilkę przerwy w lataniu mam. Nic tylko mieć nadzieję, że limit drzew na ten sezon wyczerpałem
Ot, brak doświadczenia po prostu, za mało nalotu i nie mam jeszcze nawyków poprawnych wyrobionych - na ziemi trudno ćwiczyć tłumienie bujania na boki.
Nie polatałem bo mi wyrwało linki ze stabila, chwilkę przerwy w lataniu mam. Nic tylko mieć nadzieję, że limit drzew na ten sezon wyczerpałem

Pozdrawiam,
- adaho
- Przelotowiec
Łączę się w bólu.
- eltomek
- Glajt: Tequila 5
- Uprząż: SupAir Delight 2
- Telefon: 6dziewięć785014pięć
Dzięki za miłe towarzystwo na starcie i w powietrzu! Kilka fotek: https://plus.google.com/photos/10212132 ... YHUg5DmrAE
-
- Glajt: Nova Mentor 2
- Uprząż: Supair Skypper
eltomek pisze:Dzięki za miłe towarzystwo na starcie i w powietrzu! Kilka fotek: https://plus.google.com/photos/10212132 ... YHUg5DmrAE
no elmaruda stękał a lądował ostatni

-
- Nowy na forum
- Glajt: Ozone Rush 4 ml
- Uprząż: Gin Genie Race
Zanurkowałeś w lewo, ponieważ chwyciłeś linkami o drzewo i owinęło cię wokół niego . A wszystko dlatego że wybrałeś bardzo kiepski moment startu . Przy odchyłce PN na Cietniu należy patrzeć jak będzie wiało kiedy oderwiesz się od ziemi i będziesz wchodził nad pierwsze drzewa, pozdrawiam .
-
- Pilot - Gawędziarz
- Glajt: Ozone Rush 3
- Telefon: 50205214dwa
Hejka.
A ja, jak powiedziałem tak dziękuję za moją taśmę kompresyjną, osobie która ją spostrzegła na startowisku wczoraj na Cietniu i przekazała 3apikowi, no i 3apikowi za przekazanie
Rysiek
A ja, jak powiedziałem tak dziękuję za moją taśmę kompresyjną, osobie która ją spostrzegła na startowisku wczoraj na Cietniu i przekazała 3apikowi, no i 3apikowi za przekazanie

Rysiek
- Winger
jacek pisze:Zanurkowałeś w lewo, ponieważ chwyciłeś linkami o drzewo i owinęło cię wokół niego . A wszystko dlatego że wybrałeś bardzo kiepski moment startu . Przy odchyłce PN na Cietniu należy patrzeć jak będzie wiało kiedy oderwiesz się od ziemi i będziesz wchodził nad pierwsze drzewa, pozdrawiam .
Dzięki za info, już mi to daje coś więcej bo podejrzewałem że przeciągnąłem tam na końcu i dlatego w lewo poszedłem, a nie pasowało mi to że w tym momencie sterówki już miałem odpuszczone. Dalej proszę o info jeśli komuś udało się to nagrać.
Pozdrawiam,