Poniedziałek 04.03.13

Kto, gdzie i kiedy się wybiera polatać?

Moderatorzy: jasiu, szymon.strus

Awatar użytkownika
Marcin Kalamat
Przelotowiec Stary Wyga
Telefon: 794305869

Re: Poniedziałek 04.03.13

Post autor: Marcin Kalamat » 05 mar 2013, 12:35

Na moim dysku :-) Tomek moze mi pomozesz ty dobry w te klocki mam za słaby komp na ta jakość,muszę skonwertowac dużo roboty musze mieć kilka dni na to bo do roboty też trza chodzic :-(

isilweo
Student
Kontakt:

Post autor: isilweo » 05 mar 2013, 12:54

Pab pisze:Mogę prosić o jeszcze parę opinii na temat jutrzejszego Podobina? Latałem tam tylko dwa razy i to same zloty, praktycznie bezwietrzne.
Kierunek wydaje się dobry, windfinder pokazuje wiatr 8-10kts(czyli 4-5m/s, według moich obliczeń-wydaje się być ok), choć porywy nawet do 20kts.

Jestem dość początkujący, więc proszę o wypowiedzenie się bardziej doświadczonych pilotów.

Pozdrawiam,
Paweł

sam sie tam nie pchaj, tymbardziej jutro, to jest chyba najgorsza gorka dla poczatkujacego. i bynajmniej nie chodzi o start bo ten to chyba jest najlatwiejszy w BW. jak bedziesz mial doswiadczona ekipe ktora Ci powie czy mozna startowac to jedz, a tak to ja bym sie bał. tam najwiecej ludzi sie ubija, wisi na drzewach, rzuca zapasy, rezygnuje z latania itd

Awatar użytkownika
shBash
Pilot - Gawędziarz
Glajt: Up Summit XC2
Uprząż: Nearbirds Zippy

Post autor: shBash » 05 mar 2013, 13:25

Pab pisze:Mogę prosić o jeszcze parę opinii na temat jutrzejszego Podobina? Latałem tam tylko dwa razy i to same zloty, praktycznie bezwietrzne.
Kierunek wydaje się dobry, windfinder pokazuje wiatr 8-10kts(czyli 4-5m/s, według moich obliczeń-wydaje się być ok), choć porywy nawet do 20kts.

Jestem dość początkujący, więc proszę o wypowiedzenie się bardziej doświadczonych pilotów.

Pozdrawiam,
Paweł

Ja widze 16 wezlow w porywach do 30! Jutro to ja bym reklamowki z kieszeni nie wyciagal... Dajcie spokoj panowie, piwa sie napijcie czy cos.. :)
Pozdrawiam,
Pawel

Awatar użytkownika
13vajper
Glajciarz
Glajt: Ozone Delta,Sol Torck
Uprząż: AVA SPORT SAMURAJ

Post autor: 13vajper » 05 mar 2013, 13:47

shBash pisze:

Pozdrawiam,
Paweł

Ja widze 16 wezlow w porywach do 30! Jutro to ja bym reklamowki z kieszeni nie wyciagal... Dajcie spokoj panowie, piwa sie napijcie czy cos.. :)

Paweł no co TY ;-) 6m/s super na Podobin szczególnie przy odchyłce ,,E,, fajne rotory dawno nic się nie działo było by nawet wesoło . :-)
Piotr vajper
Flying Dragons Krakow Team

Pab
Gawędziarz
Glajt: Ozone rush 3 s
Uprząż: Up fast pro m
Telefon: 660859790

Post autor: Pab » 05 mar 2013, 13:54

Ok,przekonaliście mnie.
A może w takim razie Stradomka?
Nigdy tam nie byłem, czytałem tylko, że fajne dla początkujących, a i żagiel można jakiś poćwiczyć??
I chyba słabiej będzie tam wiało.
Dzięki i pozdrawiam

Awatar użytkownika
13vajper
Glajciarz
Glajt: Ozone Delta,Sol Torck
Uprząż: AVA SPORT SAMURAJ

Post autor: 13vajper » 05 mar 2013, 14:00

Pab pisze:Ok,przekonaliście mnie.
Nigdy tam nie byłem, czytałem tylko, że fajne dla początkujących, a i żagiel można jakiś poćwiczyć??
Dzięki i pozdrawiam

Słabiej nie słabiej , na Stradomkę zupełnie dobrze tam się lata kiedy wszędzie jest za mocno tylko odchyłka wschodnia też nie jest tam najlepszym rozwiązaniem na pewno lepiej niż na Podobinie.
Piotr vajper
Flying Dragons Krakow Team

Awatar użytkownika
eltomek
Glajciarz którego nie składa na beli
Glajt: Tequila 5
Uprząż: SupAir Delight 2
Telefon: 6dziewięć785014pięć

Post autor: eltomek » 05 mar 2013, 14:02

Pab pisze:Ok,przekonaliście mnie.
Dzięki i pozdrawiam

Wyluzuj, też mnie nosi cholernie, ale w ten sposób zrobisz sobie krzywdę. Poczekaj aż będą się ludzie zbierać na wyjazd, śledź forum, zaznacz, żeby Cię wzięli pod uwagę. Sam nie jedź, jeden powód Ci już podali: stare wygi wiedzą kiedy jest warun, a kiedy go nie ma. Poza tym jak pojedziesz sam i skręcisz nogę, albo zawiśniesz na drzewie to ktoś musi Ci pomóc.

Awatar użytkownika
adaho
Przelotowiec
Glajt: Pasat-5 28
Telefon: 503 140 12zero

Post autor: adaho » 05 mar 2013, 18:22

Stradomka jest idealną górka do szlifowania startów i budowania kondycji przed sezonem . Zrobienie - 8 - 10 zlotów w ładny dzień nie jest niczym szczególnym .

Awatar użytkownika
Guma
Pilot - Gawędziarz
Glajt: Sol Ellus 4 L
Uprząż: Scootair Fishbed

Post autor: Guma » 05 mar 2013, 18:30

Kierunek SE na stradomkę to słaby pomysł przy mocnym wietrze
Warun będzie dopiero za tydzień jak mi gips zdejmą - taka jest przepowiednia. :mrgreen:

Awatar użytkownika
3apik
Przelotowiec
Glajt: Ozone Delta 2
Uprząż: Swing Race
Telefon: ♪♫░▒▓█>dryn<█▓▒░♫♪
Team: B!SEPTOL™

Post autor: 3apik » 05 mar 2013, 18:57

Latanie na halnym (zwłaszcza na wiosnę) to generalnie nie najlepszy pomysł, a już na pewno kiepski dla początkujących. Siedź na dupie i czekaj na warunki. My dzisiaj pojechaliśmy na Podobin z nastawieniem że jak ktoś tam będzie to może się skusimy aby wyleźć na górę. Ostatecznie wygrała wycieczka krajoznawcza na Lubogoszcz i przemoczone buciory :D ale mi w ogóle nie żal. Jeśli mi ma być czegoś żal to tego że nie pojechałem wczoraj na Śnieżnicę bo trza było jechać a nie pierdolizować. A dzisiaj wg starego porzekadła - lepiej siedzieć na dupie i marzyć o lataniu niż latać i marzyć o siedzeniu na dupie. A warunki do latania jeszcze nie raz i nie dwa będą i to te zostawiające miłe wspomnienia z latania, a nie te testujące zwieracze ,-)

ODPOWIEDZ