Lijak w marcu 2015
Moderatorzy: jasiu, szymon.strus
- Piotr Klimek
- Członek zarządu SPBW
- Glajt: Ozone Delta2
- Uprząż: AVA Tanto Race
- Telefon: 502 357 864
- Team: SPBW
Re: Lijak w marcu 2015
Jest jeszcze taka opcja, ze w środę latamy w Bassano a wieczorem jedziemy pod Lijak. Tam jest taniej a od czwartku tam tez bedzie dobrze. oczywiście to tylko propozycja. Ja mogę jechac gdziekolwiek.
Piotr
Piotr
(>
- szajba12386
- Gawędziarz
- Glajt: szybki
- Uprząż: wygodna
- Telefon: 695-107-626
- Team: GRUPA 303
Szymon w basano na pobliskich szczytach śnieg jest w czerwcu odnośnie spania jak kto woli jeśli znajdą się chętni ja mogę spać na kempingu jeśli nie to kwatera , wyjazd basano lijak jestem jak najbardziej za od siebie mogę zaproponować 2 dni we włoszech reszta na słoweni latanie przez tydzień po tych samych półkach może się znudzić
-
- I Wiceprezes SPBW
- Glajt: Ozone Rush 3
- Uprząż: Gin Genie Race II
- Telefon: 783332234
Propozycja Piotra wydaje sie byc wporzo, ale po calej nocy jazdy, 100 km lotu
jeszcze wieczorem jechac na lijak to moze byc za duzo. Lepiej sie kimnac przynajmniej jedna noc w basano i ew w czwartek wieczorem przewalic sie na lijak.
Wieczorem bede po was wydzwanial i potwierdzal ostatecznie kto jedzie kto nie.
/S.

Wieczorem bede po was wydzwanial i potwierdzal ostatecznie kto jedzie kto nie.
/S.
-
- I Wiceprezes SPBW
- Glajt: Ozone Rush 3
- Uprząż: Gin Genie Race II
- Telefon: 783332234
Ok, czas najwyzszy na konkrety.
Jada
1. Prezes (k)
2. Grzero (k)
3. Toosh
4. Winger (k)
5. Robson (k)
6. Doro
7. Krzysiek (k)
8. Findzi (k)
9. Macieja (k)
10. Szajba (k)
11. Czang (k)
12. elTomek (k)
13. Szymon (k)
14. Mateusz (k)
15. Kinga
16. Dominika (jutro potwierdzi)
17. ...
18. ...
Puscilem info na precla ze mamy 2 miejsca wolne, moze ktos sie odezwie.
(k) to nie kobieta tylko kierowca. wychodzi po 2h prowadzenia na osobe. kolejnosc trzeba bedzie losowac bo kazdy chce kierowac na poczatku
Wyjazd:
wtorek o 18:00 (na 17 nie wszyscy sie wyrobia) z parkingu centrum handlowego Zakopianka pod Decathlonem (http://goo.gl/toFvBg) Jedziemy przez Gliwice, Ostrawe, Wieden, Klagenfurt, Udine, Treviso
Powrot:
w niedziele po lataniu ALE - Prezes ma szatanski plan przedluzyc pobyt jednego busa do wtorku jak bedzie warun - to juz do dogadania na miejscu. Jesli wyjdzie tak ze wiecej niz 9 osob bedzie chcialo wracac w niedziele to nie ma gadki i wracamy wszyscy.
Lijak:
moze tak byc ze przeniesiemy sie na Lijak w czwartek po poludniu ale to jest do dogadania i zalezy od tysiaca czynnikow wiec szkoda klawiatury
Finanse:
z szybkich obliczen wychodzi ze zaliczka ktora wplacilismy wystarczy akurat na koszty wynajmu
16 osob * 200 zl = 3200 zl
7 dni * 150 zl * 2 busy = 2100 zl + 1000 zl kaucja = 3100 zl
W zwiazku z tym PRZED WEJSCIEM DO BUSA kazdy wyskakuje z 300 zeta lub 70 EUR na paliwo i winiety. Bez forsy Robson was nie wpusci
Po powrocie Robson rozliczy wszystko i nadmiar zostanie zwrocony na konto albo jak sie z nim dogadacie.
Kwatery:
Nic nie rezerwowalismy, bedziemy szukac na miejscu
Kwestie organizacyjne
1. Pamietajcie o ubezpieczeniu.
2. Podajcie prosze do mnie na maila albo SMSem jakis numer kontaktowy do kogos w Polsce w 'razie niemcow'.
3. Kazdy niech ma w telefonie kontakt do przynajmniej 3ch osob z wycieczki
4. No i telefon moglby miec roaming wlaczony
5. Zabierzcie koniecznie radio! Ladowarke tez bo po rozladowanym to pozytku niewiele. Ja mam jedno nadmiarowe to moge pozyczyc.
6. GPS tez by sie przydal lub przynajmniej jakas aplikacja na smartfona do wyslania lokalizacji SMSem
7. A i jeszcze GPS do samochodu z uchwytem i ladowarka. Ja moge dac moj telefon z aplikacja do jednego busa.
do zobaczenia we wtorek
/S.
Jada
1. Prezes (k)
2. Grzero (k)
3. Toosh
4. Winger (k)
5. Robson (k)
6. Doro
7. Krzysiek (k)
8. Findzi (k)
9. Macieja (k)
10. Szajba (k)
11. Czang (k)
12. elTomek (k)
13. Szymon (k)
14. Mateusz (k)
15. Kinga
16. Dominika (jutro potwierdzi)
17. ...
18. ...
Puscilem info na precla ze mamy 2 miejsca wolne, moze ktos sie odezwie.
(k) to nie kobieta tylko kierowca. wychodzi po 2h prowadzenia na osobe. kolejnosc trzeba bedzie losowac bo kazdy chce kierowac na poczatku

Wyjazd:
wtorek o 18:00 (na 17 nie wszyscy sie wyrobia) z parkingu centrum handlowego Zakopianka pod Decathlonem (http://goo.gl/toFvBg) Jedziemy przez Gliwice, Ostrawe, Wieden, Klagenfurt, Udine, Treviso
Powrot:
w niedziele po lataniu ALE - Prezes ma szatanski plan przedluzyc pobyt jednego busa do wtorku jak bedzie warun - to juz do dogadania na miejscu. Jesli wyjdzie tak ze wiecej niz 9 osob bedzie chcialo wracac w niedziele to nie ma gadki i wracamy wszyscy.
Lijak:
moze tak byc ze przeniesiemy sie na Lijak w czwartek po poludniu ale to jest do dogadania i zalezy od tysiaca czynnikow wiec szkoda klawiatury
Finanse:
z szybkich obliczen wychodzi ze zaliczka ktora wplacilismy wystarczy akurat na koszty wynajmu
16 osob * 200 zl = 3200 zl
7 dni * 150 zl * 2 busy = 2100 zl + 1000 zl kaucja = 3100 zl
W zwiazku z tym PRZED WEJSCIEM DO BUSA kazdy wyskakuje z 300 zeta lub 70 EUR na paliwo i winiety. Bez forsy Robson was nie wpusci

Kwatery:
Nic nie rezerwowalismy, bedziemy szukac na miejscu
Kwestie organizacyjne
1. Pamietajcie o ubezpieczeniu.
2. Podajcie prosze do mnie na maila albo SMSem jakis numer kontaktowy do kogos w Polsce w 'razie niemcow'.
3. Kazdy niech ma w telefonie kontakt do przynajmniej 3ch osob z wycieczki
4. No i telefon moglby miec roaming wlaczony

5. Zabierzcie koniecznie radio! Ladowarke tez bo po rozladowanym to pozytku niewiele. Ja mam jedno nadmiarowe to moge pozyczyc.
6. GPS tez by sie przydal lub przynajmniej jakas aplikacja na smartfona do wyslania lokalizacji SMSem
7. A i jeszcze GPS do samochodu z uchwytem i ladowarka. Ja moge dac moj telefon z aplikacja do jednego busa.
do zobaczenia we wtorek
/S.
- grzero
- Glajciarz którego nie składa
- Glajt: Gin Carrera
- Uprząż: Advance Impress 3
- Telefon: 609208994
- Team: SPBW
Pisałem już ale się powtórzę , ze przez Czechy nie ma sensu jechać bo nie jest szybciej z powodu remontów, info mam od Krzyśka Smagi który co dwa tyg. zasuwa do pracy w Austrii i jeździł przez Czechy puki było to opłacalne , czyli skracało czas dojazdu do Wiednia , teraz chcąc nie chcąc jeździ przez Słowację , czyli na Chyżne , Martin, Żylinę, Bratysławę i na Wiedeń. Proponuję przemyśleć jeszcze raz trasę ....
P.S. Bierze ktoś laptopa żeby wrzucać tracki ?
P.S. 2 Nawigacja samochodowa też by się przydała , ma ktoś?
P.S. Bierze ktoś laptopa żeby wrzucać tracki ?
P.S. 2 Nawigacja samochodowa też by się przydała , ma ktoś?
- Winger
- Glajciarz którego nie składa na beli
- Glajt: UP Meru
- Uprząż: WV XR-7
- Telefon: pięćset 378 53 jeden
- Team: UFO Team
Pisałem już ale się powtórzę się, że przez Słowację jest męka, w CZ remontów nie ma, bo jechali nasi ostatnio i ani śladu nie było, a do tego mijamy godziny szczytu. Proponuję głosowanie nad trasą, jeśli są różne opinie, ja jestem za podaną przez Szymona, tymbardziej biorąc pod uwagę że w Gliwicach zabieramy ludzi.
1) Ja biorę
2) Trasę znam, nawi w telefonach da radę.
1) Ja biorę
2) Trasę znam, nawi w telefonach da radę.
Pozdrawiam,
Arkadiusz 'Winger' Ślusarczyk
-
- Przelotowiec
- Glajt: Bezpieczny
- Uprząż: wygodna
- Telefon: 505 358 8 jeden dwa
mam nawigacje i jedziemy przez czechy tydzien temu Gocha jechala tamtedy i nie ma nic co moglo by byc uciazliwe nawet w dzien wiec zapomnijcie o slowacji .
mam nawigacje wezne .
mam nawigacje wezne .
- Winger
- Glajciarz którego nie składa na beli
- Glajt: UP Meru
- Uprząż: WV XR-7
- Telefon: pięćset 378 53 jeden
- Team: UFO Team
szymon.strus pisze:Prezes ma szatanski plan przedluzyc pobyt jednego busa do wtorku jak bedzie warun - to juz do dogadania na miejscu. Jesli wyjdzie tak ze wiecej niz 9 osob bedzie chcialo wracac w niedziele to nie ma gadki i wracamy wszyscy.
Ja prawdopodobnie zostanę z tooshem na kolejny tydzień, tak więc jeśli jedzie nas 16 osób, w jednego busa wejdzie 9, to 7 osób musi chcieć zostać - a po odliczeniu naszej trójki wychodzi że jeszcze czworo chętnych musi się znaleźć żeby przedłużenie doszło do skutku.
Pozdrawiam,
-
- Student
- Glajt: Windtech Zephyr
- Uprząż: wv xover 3
My ze wzgledu na basanowe ceny sie mocno zastanawiamy nad sprzetem kampingowym. Szczegolnie jesli zostaniemy dluzej niz 1 noc we wloszech. Czy ktos jeszcze? Bo sami na kempie spac nie chcemy...