moze kierownik tego drona stracil kontakt i przywracali przez 3 dni?
/S.
Ostrzeżenie dla pilotów. WIŚNIOWA
Moderatorzy: jasiu, szymon.strus
-
- I Wiceprezes SPBW
- Glajt: Ozone Rush 3
- Uprząż: Gin Genie Race II
- Telefon: 783332234
- Legend
- Pilot - Gawędziarz
- Glajt: SOL Synergy 5 S - Czarny
- Uprząż: UP Fast Pro
- Telefon: 692 614 8 osiem 7
- Team: Brak
- Kontakt:
Re: Ostrzeżenie dla pilotów. WIŚNIOWA
Jedyny komentarz który mi się nasuwa... https://aszdziennik.wordpress.com/2014/ ... ch-kobiet/
A tak serio - dziwi mnie to, że dron za ponad 100 tys. zł nie posiada systemu pozwalającego go szybko zlokalizować.. Szczególnie że posiada on już na swoim pokładzie moduł GPS, a nawet jeżeli trzeba go zduplikować to nie jest to jakiś duży koszt. Chyba przy projektowaniu nie pomyśleli o tym że może dojść do takiej sytuacji - która zresztą miała już nieraz miejsce.
A tekst o tym że to mały dron i że jest nieuzbrojony miał niby kogoś uspokoić? 15 kg rozpędzone do 170km/h może zrobić krzywdę - a przy zasięgu 200km może polecieć całkiem daleko.

A tak serio - dziwi mnie to, że dron za ponad 100 tys. zł nie posiada systemu pozwalającego go szybko zlokalizować.. Szczególnie że posiada on już na swoim pokładzie moduł GPS, a nawet jeżeli trzeba go zduplikować to nie jest to jakiś duży koszt. Chyba przy projektowaniu nie pomyśleli o tym że może dojść do takiej sytuacji - która zresztą miała już nieraz miejsce.
A tekst o tym że to mały dron i że jest nieuzbrojony miał niby kogoś uspokoić? 15 kg rozpędzone do 170km/h może zrobić krzywdę - a przy zasięgu 200km może polecieć całkiem daleko.
Wojciech Sołtysik
- dawid
- Przelotowiec
- Glajt: UP Summit XC4
- Uprząż: Sup'air Delight II
- Telefon: 881 364 szysc 45
Re: Ostrzeżenie dla pilotów. WIŚNIOWA
Na stronie pansa jest informacja ze podczas szcytu NATO jest zakaz lotow nad warszawa ale o Krakowie nic nie ma, czyli u nas strefa jest tylko podczas ŚDM. Czy cos mi umknęło?
---------
Dawid
Dawid