Wiosenny wyjazd 2017
Moderatorzy: jasiu, szymon.strus
- Piotr Klimek
- Członek zarządu SPBW
- Glajt: Ozone Delta2
- Uprząż: AVA Tanto Race
- Telefon: 502 357 864
- Team: SPBW
Wiosenny wyjazd 2017
Pogoda taka ze psa z domu ciężko wygnać, a dupa swędzi bo juz z dwa miesiące nie latalem. Myśle że czas zacząć myśleć o wiośnie;)
Może zbierzmy jakieś propozycje, Bassano-Lijak to opcja podstawowa, ale może jakieś inne kierunki?
Piotr
Może zbierzmy jakieś propozycje, Bassano-Lijak to opcja podstawowa, ale może jakieś inne kierunki?
Piotr
(>
- 3apik
- Przelotowiec
- Glajt: Ozone Delta 2
- Uprząż: Swing Race
- Telefon: ♪♫░▒▓█>dryn<█▓▒░♫♪
- Team: B!SEPTOL™
Re: Wiosenny wyjazd 2017
Mnie też już nosi. Chyba jakieś fluidy lotnicze się dzisiaj unoszą bo tak jakoś kręciłem się koło szmaty
.
Może to dlatego że dzień już coraz dłuższy i organizm tak reaguje
Tym razem nie odpuszczę. Co do miejscówki to nie będę wybredny pod warunem że warunki będą
i ze nie będzie za daleko (Lijaki, Bassana i przyległe okolice mi pasują jak najbardziej).

Może to dlatego że dzień już coraz dłuższy i organizm tak reaguje

Tym razem nie odpuszczę. Co do miejscówki to nie będę wybredny pod warunem że warunki będą

- Winger
- Glajciarz którego nie składa na beli
- Glajt: UP Meru
- Uprząż: WV XR-7
- Telefon: pięćset 378 53 jeden
- Team: UFO Team
A ja zdecydowanie za zmianą miejscówki, Lijaka i Bassano mam zdecydowanie dość, i podejrzewam że nie tylko ja.
Jakieś Pieve, Grenty i takie tam, Marcin miał jakiś pomysł, a i choćby taki zwykły Tolmin który może i też oblatany, ale grupowo z SPBW tam jeszcze nie byliśmy.
Jakieś Pieve, Grenty i takie tam, Marcin miał jakiś pomysł, a i choćby taki zwykły Tolmin który może i też oblatany, ale grupowo z SPBW tam jeszcze nie byliśmy.
Pozdrawiam,
Arkadiusz 'Winger' Ślusarczyk
Arkadiusz 'Winger' Ślusarczyk
- 3apik
- Przelotowiec
Piave i Tolmin jak najbardziej znajdują się w pasie przyległości. Co do Grente to chyba jednak nie na tą porę roku, ale aż tak się nie znam.
- toosh
- Glajciarz
- Glajt: Ozone LM5
- Uprząż: Kortel Kolibri
- Telefon: 88trzy26879jeden
- Kontakt:
W Pieve d'Alpago warun jest jak w Bassano, startuje może trochę później, ale chyba nie ma co się szarpać na długi wyjazd po pierwszym długim locie Vypariny w jednodniowy warun. W tym roku latanie zaczęło się po naszym powrocie...
Na biwaku byłem w Pieve dwa dni, startowisko na 1500, właścicielem jest Marcus, glajciarz/instruktor, jest klimat, super lokalesi, kuchnia, asfalt na górę z zakazem wjazdu(
), 12€/dzień.
Startowisko łatwiejsze, niż w Bassano, ale nie wiem jak z warunem, bo jest trochę gołych skał.
Na biwaku byłem w Pieve dwa dni, startowisko na 1500, właścicielem jest Marcus, glajciarz/instruktor, jest klimat, super lokalesi, kuchnia, asfalt na górę z zakazem wjazdu(

Startowisko łatwiejsze, niż w Bassano, ale nie wiem jak z warunem, bo jest trochę gołych skał.
SRUdoChmury.pl - Marcin Duszyński
-
- I Wiceprezes SPBW
- Glajt: Ozone Rush 3
- Uprząż: Gin Genie Race II
- Telefon: 783332234
ehm... ja sie nie znam wiec sie wypowiem. taka szybka statystyka od 01.02.2016 do 30.04.2016 lotow powyzej 50km z xcontest
Bassano 506
Gemona 106
Lijak 71
Greifenburg 47
Speikboden/Grente/Kronplatz 33
Beskid Wyspowy 29!
Feltre 18
Pieve 15
Stol 11
Krvavec 7
Kobala 5
Kobale to sprawdzalem 3 razy czy sie nie dupnalem, generalnie SLO w wysokich gorach to dopiero koniec kwietnia.
Zasadnicze pytanie - po co jest ten wyjazd?
Dla mnie to
1. wlatanie sie w sezon stosunkowo bezstresowo
2. aspekt towarzyski
3. nalot/dystans (ale nie busem)
/S.
Bassano 506
Gemona 106
Lijak 71
Greifenburg 47
Speikboden/Grente/Kronplatz 33
Beskid Wyspowy 29!
Feltre 18
Pieve 15
Stol 11
Krvavec 7
Kobala 5
Kobale to sprawdzalem 3 razy czy sie nie dupnalem, generalnie SLO w wysokich gorach to dopiero koniec kwietnia.
Zasadnicze pytanie - po co jest ten wyjazd?

1. wlatanie sie w sezon stosunkowo bezstresowo
2. aspekt towarzyski
3. nalot/dystans (ale nie busem)
/S.
- toosh
- Glajciarz
- Glajt: Ozone LM5
- Uprząż: Kortel Kolibri
- Telefon: 88trzy26879jeden
- Kontakt:
Masz dane nt ilości 50+/ilość lotów albo pilotów?
Bassano i Tolmin zawsze będą w czubku tabelki, bo ludzoe sa wygodni i boją sie nowych miejsc. Ekipa z Pieve twierdzi, że u nich jest taki sam warun jak w Bassano.

SRUdoChmury.pl - Marcin Duszyński
- 3apik
- Przelotowiec
Z pewnością jest racja w tym że 1-ne miejscówki są bardziej popularne od 2-gich i takie bezpośrednie porównanie cyferek trochę nie działa.
Warunki na bieżąco trzeba analizować i podejmować decyzję gdzie latać. Jak Bassano będzie wyglądao znacząco lepiej niż Piave to nie widzę powodu upierać się przy tym drugim. Jak Piave będzie dobrze rokowało to chętnie i tam polatam.
Warunki na bieżąco trzeba analizować i podejmować decyzję gdzie latać. Jak Bassano będzie wyglądao znacząco lepiej niż Piave to nie widzę powodu upierać się przy tym drugim. Jak Piave będzie dobrze rokowało to chętnie i tam polatam.
- szajba12386
- Gawędziarz
- Glajt: szybki
- Uprząż: wygodna
- Telefon: 695-107-626
- Team: GRUPA 303
proponuje Feltre na koniec marca początek kwietnia ma walić i chłostać a my mamy latać wysoko i daleko
pozdrawiam
pozdrawiam
- dawid
- Przelotowiec
- Glajt: UP Summit XC4
- Uprząż: Sup'air Delight II
- Telefon: 881 364 szysc 45
mnie tam obojetnie gdzie byle warun pozwalal wlatac sie po przerwie i byle duze i zacne towarzystwo pojechalo
popieram tu Szymona, nie chce jechac na warun kiler szeby miec jakis cien szansy na dalekie loty, wole luzik w bassano czy gdzie tam obiezyswiaty wskażą

---------
Dawid
Dawid