Mechanik paralotniowy.
Moderatorzy: jasiu, szymon.strus
- nawrocki
- Nowy na forum
- Glajt: Axis Vega II
- Uprząż: Advance Impress II
Re: Mechanik paralotniowy.
A dzwoniłeś do Leszka Mańkowskiego ? On jest chyba najbliżej od Ciebie. Nie sądzę żeby marka skrzydła miała tu jakieś znaczenie. Musi się komuś chcieć to zeszyć lub ewentualnie wymienić bryt.
Pozdro.
T.
Pozdro.
T.
- William
- Pilot - Gawędziarz
- Glajt: Freex Serum
- Uprząż: Woody Valley Velvet
Dzwoniłem do Mańkowskiego, ale jest zagranicą i nie mógł rozmawiać.
Do Zarzeckiego emaila napisałem no i on mi to naprawi
Tylko dopiero w następnym tygodniu będę znał szczegóły, bo też jest zagranicą.
Do Zarzeckiego emaila napisałem no i on mi to naprawi

Paralotniarze nie umierają, idą do piekła bo tam jest dobra terma 

- mani3kxc
- Glajciarz którego nie składa na beli
- Team: UFO Team
- Kontakt:
Gajwer to dobra firma.
Miesiąc temu robiłem u Niego pełny przegląd skrzydła, nawet dzwonił i pytał czy odpowiada mi kolor linek jakie wstawi po zrywaniu
Co do Bronka Korca jestem trochę zdziwiony bo złego słowa nie mogę na niego powiedzieć.
Pamiętam, że drobne naprawy robił szybko na miejscu i za darmo nawet.
Miesiąc temu robiłem u Niego pełny przegląd skrzydła, nawet dzwonił i pytał czy odpowiada mi kolor linek jakie wstawi po zrywaniu

Co do Bronka Korca jestem trochę zdziwiony bo złego słowa nie mogę na niego powiedzieć.
Pamiętam, że drobne naprawy robił szybko na miejscu i za darmo nawet.
- shBash
- Pilot - Gawędziarz
- Glajt: Up Summit XC2
- Uprząż: Nearbirds Zippy
William pisze:Dzwoniłem do Mańkowskiego, ale jest zagranicą i nie mógł rozmawiać.
Do Zarzeckiego emaila napisałem no i on mi to naprawiTylko dopiero w następnym tygodniu będę znał szczegóły, bo też jest zagranicą.
No i gitara

Pozdrawiam,
Pawel
Pawel
- Siwy
- Glajciarz którego nie składa
- Glajt: Trango X-Race
- Team: Ufo Team
Nie pisałem o Bronku tylko o jego synu Jarku bo to on teraz przejął warsztacik tatusia. W pucharze zimowym rozpieprzyłem glajta i od razu wysłałem go do Korca. Po kilku dniach zadzwoniłem do niego i powiedział, że jemu się nie opłaca tego szyć i naprawiać bo woli robić przeglądy niż siedzieć nad maszyną
Powiem szczerze, że po tych wszystkich dobrych opiniach jakie słyszałem na jego temat to po tym co mi powiedział szczena mi opadła. Prośby i dalsze namowy nic nie dały .... A stary już nie szyje

tel. 664 026 369
Ja tam mam inne zdanie.
Kiedyś z 6 lat temu potrzebowałem kilka linek to stwierdził ze mi nie dorobi bo mój centymetr może się roznić od jego....Ja mu na to ze : fizycznie na długości 8m ile ma przeciętna linka nie ma szans by nawet Chińska miarka z bazaru pokazała wiekszą róznice niż 1cm.Stwierdził ze nie i koniec i ze on ma racje...
No to wyszukałem w dokładnych danych producenta ze długości linek w paralotniach mają zakres błędu 2cm i nie ma taka różnica w długości linki żadnego znaczenia...no ale Pan wolał sie wywyzszyć i ma swoje zasady sprzedaży których ja zdecydowanie nie akceptowałem.
Zamówiłem więc linke na metry u Dudka i sam zszyłem pentelki.
Od tej pory wszystkie naprawy ,rozdarcia itp robię sam.
Kiedyś z 6 lat temu potrzebowałem kilka linek to stwierdził ze mi nie dorobi bo mój centymetr może się roznić od jego....Ja mu na to ze : fizycznie na długości 8m ile ma przeciętna linka nie ma szans by nawet Chińska miarka z bazaru pokazała wiekszą róznice niż 1cm.Stwierdził ze nie i koniec i ze on ma racje...

No to wyszukałem w dokładnych danych producenta ze długości linek w paralotniach mają zakres błędu 2cm i nie ma taka różnica w długości linki żadnego znaczenia...no ale Pan wolał sie wywyzszyć i ma swoje zasady sprzedaży których ja zdecydowanie nie akceptowałem.
Zamówiłem więc linke na metry u Dudka i sam zszyłem pentelki.
Od tej pory wszystkie naprawy ,rozdarcia itp robię sam.

Tel 534179725 Sciągam glajty z drzew.18 lat doświadczenia w wspinaniu i pracach wysokościowych .Wpiszcie sobie numer do koma i oby się nigdy nie przydał.
- nawrocki
- Nowy na forum
- Glajt: Axis Vega II
- Uprząż: Advance Impress II
Mają tolerancję 2 cm jak są nowe. W używanym skrzydle może być różnie a zależy od tego w jakich warunkach skrzydło było używane i na ilu drzewach wisiało
. A że Korzec to filozof to inna sprawa. Jak wymieniałem linki w Novej to ile się on nagadał na tego Papesha, że taki i owaki a wszystko przez głupią jedną pętelkę więcej na deltce co to Nova nawija.
Pozdro.
T.
p.s. piszę o starszym z p. Korców

Pozdro.
T.
p.s. piszę o starszym z p. Korców
- William
- Pilot - Gawędziarz
- Glajt: Freex Serum
- Uprząż: Woody Valley Velvet
Nie zraziłem się do Śnieżnicy, też ją bardzo lubię. Jest to pierwsza góra w BW na której latałem, jeszcze na Edel Atlas 

Paralotniarze nie umierają, idą do piekła bo tam jest dobra terma