Weekend 25,26 sierpnia
Moderatorzy: jasiu, szymon.strus
- Marcin Kalamat
- Przelotowiec Stary Wyga
- Telefon: 794305869
Re: Weekend 25,26 sierpnia
Spoko znam kotoń ,kilka razy nad nim leciałem nawet utopiłem pod tą góra ,leciałem wtedy ze skrzętli wiało NE i kotoń nie działał ,generalnie na ten kierunek mamy już kilka startowisk ,więc nie widzę potrzeby oto nasze startowiska na kierunek NE 1.skrzętla 2.Lubomir 3.Szczebel 4.Śnieżnica 5.Tobołów (Koninki) ,jak bardzo lubisz szukać nowych miejsc to znajdż prosze na kierunki S i SW i SE ,generalnie to mamy piękna górę na te kierunki ale trzeba by coś podziałać ,mowa oczywiście o Lubogoszczy ,wspaniała góra z dużym przedpolem bardzo dobrze termiczna (doświadczenie z przelotów) ,zawsze gdy lecę na lubogoszcz nie boję się że nie będzie działać jest termiczna i można polatać ,przeczekać na żaglu ,myślę że trzeba zrobić akcję na jesień ,ale to już po pikniku ,może pażdziernik?
Re: Weekend 25,26 sierpnia
To bardzo prawdopodobne co piszesz bo Kotoń to PN i Pn zach a nie NE.
Przy PN wsch jego cześć może nawet dusić - jak zobaczysz zdjęcia masywu od dołu to jest tam taki garb który tak wlaśnie może działać przy mocnym pn wsch gdy jesteś w jego niekorzystnym punkcie-wiec taki kierunek nie byłby tu zalecany.
Gdybyśmy mieli startowiska na każdej górze to nie dało by sie ich wszystkich utrzymać i notorycznie by zarastały.
Chodzi raczej o to ze 7 lat temu nie było tam takiej polany do startu a jakiś czas temu powstała i można to wykorzystać by zobaczyć jak się tam lata np na zaglu rozkladając skrzydło na paprociach i chwastach zanim owa zarośnie.
Przy PN wsch jego cześć może nawet dusić - jak zobaczysz zdjęcia masywu od dołu to jest tam taki garb który tak wlaśnie może działać przy mocnym pn wsch gdy jesteś w jego niekorzystnym punkcie-wiec taki kierunek nie byłby tu zalecany.
Gdybyśmy mieli startowiska na każdej górze to nie dało by sie ich wszystkich utrzymać i notorycznie by zarastały.
Chodzi raczej o to ze 7 lat temu nie było tam takiej polany do startu a jakiś czas temu powstała i można to wykorzystać by zobaczyć jak się tam lata np na zaglu rozkladając skrzydło na paprociach i chwastach zanim owa zarośnie.
Tel 534179725 Sciągam glajty z drzew.18 lat doświadczenia w wspinaniu i pracach wysokościowych .Wpiszcie sobie numer do koma i oby się nigdy nie przydał.