Śnieżnica wyciąg i weekendy
Moderatorzy: jasiu, szymon.strus
- Padre
- Pilot - Gawędziarz
- Glajt: Advance Sigma 7
- Uprząż: Woody Valley GTO
Śnieżnica wyciąg i weekendy
Chopy i Babinki.. Nasz ulubiony acro pilot poinformował mnie wczoraj że wyciąg na śnieżnicy bedzie hulał w ten weekend.. żem sprawdził i jak w morde no..... faktycznie. Coś jeszcze mówił o karnecie z nieograniczonymi wyjazdami.. tego nie znalazłem ale przynajmniej wyciąg hula. Przekazuje byście mogle się nacieszyć!!!
-
- I Wiceprezes SPBW
- Glajt: Ozone Rush 3
- Uprząż: Gin Genie Race II
- Telefon: 783332234
Re: Śnieżnica wyciąg i weekendy
Smiga jak najbardziej. Pierwszy wyjazd o 11:00. I jak zbiera sie wieksza liczba ludzi to jezdzi czesciej niz co godzine.
pzdr,
/Szymon
pzdr,
/Szymon
- Guma
- Pilot - Gawędziarz
- Glajt: Sol Ellus 4 L
- Uprząż: Scootair Fishbed
Wiedziałem o tym już 3 tygodnie temu, ale się nie pucowałem z tematem na forum bo chciałem mieć Śnieżnicę tylko dla siebie. 

-
- Gawędziarz
- Glajt: Nova Mamboo
- Uprząż: Sup'Air Randonneuse
Tia, jak ostatnio tam byłem (dwie niedziele temu zdaje się), to blisko 50 glajtów czekało na start. Także nie mówcie nikomu 
Kurde, dziś nieco mocnawo a jutro podobnie ma być...

Kurde, dziś nieco mocnawo a jutro podobnie ma być...
Ja jade z Krakowa na Jarmute do Szczawnicy-mogę zabrać jedną osobe, wyjazd wcześnie rano i powrót wieczorem,możliwe ze podskoczymy też do Grybowa na Chełm Grybowski gdyby tam było lepiej bo ostatnio tam nieżle polatali
.

Tel 534179725 Sciągam glajty z drzew.18 lat doświadczenia w wspinaniu i pracach wysokościowych .Wpiszcie sobie numer do koma i oby się nigdy nie przydał.
-
- Gawędziarz
Ha!
No i polatane na Śnieżnicy
. Fajny dzień, dobry kierunek, wiało nieco mocnawo chwilami ale generalnie spoko. Działał żagiel i termika. Ja najpierw padłem po 40 minutach ale wróciłem niezłomnie
i jeszcze 110 minut wytrzymałem. Niestety źle wyregulowana uprząż dawała się już mocno we znaki więc zlądowałem
. Przedpole dobrze trzymało - wszedłem nad lądowisko mając może 70m pod start. Jakiś samotny żagiel jeszcze trwał na posterunku nad szczytem przynajmniej kilkadziesiąt minut więc jeszcze nie siadało. W okolicach Ćwilina też jeszcze trwała ekipa.
Generalnie piękny dzień, fajne latanie, tłoku nie było w powietrzu ale miał kto markować noszenia, bomba.
Dzięki wszystkim i do zobaczenia!
Adam.
No i polatane na Śnieżnicy

Generalnie piękny dzień, fajne latanie, tłoku nie było w powietrzu ale miał kto markować noszenia, bomba.
Dzięki wszystkim i do zobaczenia!
Adam.
Najlepszy mój dzień latania w tym roku. 
Najpierw na koninkach wstrzeliliśmy się w odpowiedni moment i 20minut latania w tandemie.Cała góra dla nas. Po wylądowaniu siadło i decyzja-jedziemy na śnieżnice z tandemem.
Na śnieżnicy mocniej wiało,fajna terma, skakanie po noszeniach od chmurki do chmurki .Wylatałem się jak nigdy. Do tego miałem idealnego pasażera i starty były bezproblemowe.Filmów też mam parę z tego dnia
Ciekawe jak bedzie jutro.

Najpierw na koninkach wstrzeliliśmy się w odpowiedni moment i 20minut latania w tandemie.Cała góra dla nas. Po wylądowaniu siadło i decyzja-jedziemy na śnieżnice z tandemem.
Na śnieżnicy mocniej wiało,fajna terma, skakanie po noszeniach od chmurki do chmurki .Wylatałem się jak nigdy. Do tego miałem idealnego pasażera i starty były bezproblemowe.Filmów też mam parę z tego dnia

Tel 534179725 Sciągam glajty z drzew.18 lat doświadczenia w wspinaniu i pracach wysokościowych .Wpiszcie sobie numer do koma i oby się nigdy nie przydał.
Ktoś chce się wybrać gdzieś dalej czy uderzają wszyscy na Śnieżnice?
- adaho
- Przelotowiec
- Glajt: Pasat-5 28
- Telefon: 503 140 12zero
Dzisiaj na Śnieżnicy też było polatane . 4 metrowe kominki solidnie kopały . Nawet mój rekraacyjny Ajosik zaklapił parę razy .
-
- Gawędziarz
A luda było wiele? Bo ja myślałem jechać ale bałem się tłumu (mam niemiłe wspomnienia
)
Cztery metry to już miło

Cztery metry to już miło