Stacja pogodowa na Lendaku !
Moderatorzy: jasiu, szymon.strus
- jerzu
- Pilot - Gawędziarz
- Glajt: GIN Boomerang X
- Uprząż: Advance Impress 2
- Team: UFO Team
Stacja pogodowa na Lendaku !
Hej!
Na pl.rec.paralotnie robimy deklaracje ściepy na stacje na Lendaku. Jeśli chcecie takową to piszcie posty w tym wątku (na pl.rec.paralotnie) że się złożycie i jaką kwotą. Od tego zależy czy ruszymy ze zbiórką!
Pozdro
jerzu
Na pl.rec.paralotnie robimy deklaracje ściepy na stacje na Lendaku. Jeśli chcecie takową to piszcie posty w tym wątku (na pl.rec.paralotnie) że się złożycie i jaką kwotą. Od tego zależy czy ruszymy ze zbiórką!
Pozdro
jerzu
- Piotr Klimek
- Członek zarządu SPBW
- Glajt: Ozone Delta2
- Uprząż: AVA Tanto Race
- Telefon: 502 357 864
- Team: SPBW
Re: Stacja pogodowa na Lendaku !
Indywidualna zbiórka - OK. Każda stacja więcej jest dla nas ułatwieniem.
Zastanawiam się tylko - dlaczego Krzysiek Zientara, pomimo wielu obietnic nie zmontował stacji w Koninkach. Własciciel wyciągu zadeklarował (i do tej pory podtrzymuje dane słowo) że zapłaci do 5 tys zł.
Do stacji na Lendaku dołożę 100 zł, chciałbym jednak wiedziec co z Koninkami.
Piotr Klimek - prezes SPBW
Zastanawiam się tylko - dlaczego Krzysiek Zientara, pomimo wielu obietnic nie zmontował stacji w Koninkach. Własciciel wyciągu zadeklarował (i do tej pory podtrzymuje dane słowo) że zapłaci do 5 tys zł.
Do stacji na Lendaku dołożę 100 zł, chciałbym jednak wiedziec co z Koninkami.
Piotr Klimek - prezes SPBW
(>
- Marcin Kalamat
- Przelotowiec Stary Wyga
- Telefon: 794305869
Może trzeba wybrać inną firmę?
-
- Glajciarz którego nie składa na beli
- Glajt: Nova Mentor 2
- Uprząż: Supair Skypper
obi wan eltomek jest naszą ostatnią nadzieją 

-
- Glajciarz
- Glajt: Nova Mentor 2
- Uprząż: Advance Impress 2+
- Telefon: 66osiem34jeden715
Szkoda ze nie pomysleliśmy o takiej akcji zeby zrobic dodatkowa stacje w BW. Mysle ze było by to tez ogólnopolskie a nawet mysle ze duzo wiecej ludzi z całej polski lata w BW, niz na Lendaku. Mysle ze sniezica czy Ciecien lub Skrzetla jest bardziej popularna, dla przyjezdnych niż Lendak.
Tak czy inaczej mój budżet na stacje pogodowe w tym miesiącu sie skonczył
, ale w nastepnym miesiącu można by coś pomyslec...
Tak czy inaczej mój budżet na stacje pogodowe w tym miesiącu sie skonczył

-
- I Wiceprezes SPBW
- Glajt: Ozone Rush 3
- Uprząż: Gin Genie Race II
- Telefon: 783332234
ja proponuje dac na wstrzymanie i poczekac na rezultaty pracy Tomka. juz blizej jak dalej 
/S.

/S.
- eltomek
- Glajciarz którego nie składa na beli
- Glajt: Tequila 5
- Uprząż: SupAir Delight 2
- Telefon: 6dziewięć785014pięć
Zapraszam do wątku viewtopic.php?f=9&t=512&p=6246#p6246 i galerii https://plus.google.com/u/0/photos/+Tom ... 8Y2CtJiOIQ
Proszę pytać, komentować, krytykować. Prosiłbym tylko nie dzielić się na razie informacjami o tym projekcie poza forum SPBW.
Proszę pytać, komentować, krytykować. Prosiłbym tylko nie dzielić się na razie informacjami o tym projekcie poza forum SPBW.
- Piotr Klimek
- Członek zarządu SPBW
- Glajt: Ozone Delta2
- Uprząż: AVA Tanto Race
- Telefon: 502 357 864
- Team: SPBW
Tomek. Masz moje pełne poparcie. Jak ta stacja ruszy to zrobimy następne. Ktoś potem opracuje program zbierający dane z kilku stacji, z odpowiednią wizualizację wiatrów na terenie BW. Idea jest. Szczegóły wyjdą "w praniu".
A kasa się znajdzie.
ps. Może nasz Sponsor się nie zniechęci do wiosny:/
Piotr
pps. Stację na Lendaku w pełni popieram (i kasę dam)ale BW jest dla mnie ważniejszy.
P.
A kasa się znajdzie.
ps. Może nasz Sponsor się nie zniechęci do wiosny:/
Piotr
pps. Stację na Lendaku w pełni popieram (i kasę dam)ale BW jest dla mnie ważniejszy.
P.
(>
No, dziwna ta sprawa ze stacją w Koninkach, już powinno hulać dawno.
pozdrawiam
pozdrawiam
-
- Gawędziarz
- Glajt: NOVA Mentor2
- Uprząż: WV Wani
- Telefon: Syść9Syść222SyśSyś0
Piotr Klimek pisze:Tomek. Masz moje pełne poparcie. Jak ta stacja ruszy to zrobimy następne. Ktoś potem opracuje program zbierający dane z kilku stacji, z odpowiednią wizualizację wiatrów na terenie BW. Idea jest. Szczegóły wyjdą "w praniu".
P.
To ja się przypomnę z tym tematem:
viewtopic.php?f=9&t=896
...prognozy pogody wysokiej rozdzielczości.
Stacja stacją, ale to info na chwile obecną, natomiast szczególnie jeśli ktoś się wybiera z daleka to istotna jest wiarygodna prognoza przynajmniej 12h+. Stacje pogodowe mogą umożliwić zweryfikowanie prognoz pogody, tzn. po sprawdzeniu czy zgadza się prognoza interpolowana na określoną lokalizację na teraz można potem porównać czy sprawdza sie prognoza na XXh+.
Ja prawdę mówiąc bardziej optuję za kamerką z widokiem na rękaw i termometr - to daje większy zestaw danych: wiatr - kierunek przy gruncie, sila; chmury- rodzaj, podstawa, kierunek i sila wiatru wysokiego; temperatura; wilgotność z podstawy i temperatury.
ps. Na Lendak poszlo 50zyli do MKP, jak będzie mowa o BW to tez mozna na mnie liczyć - wole nie jeździć w ciemno.