Śnieżnica w sobotę?

Kto, gdzie i kiedy się wybiera polatać?

Moderatorzy: jasiu, szymon.strus

Awatar użytkownika
dawid
Przelotowiec
Glajt: UP Summit XC4
Uprząż: Sup'air Delight II
Telefon: 881 364 szysc 45

Re: Śnieżnica w sobotę?

Post autor: dawid » 09 mar 2014, 09:40

Niestety skrzyczne wczoraj sie nie udalo za bardzo, chociaz widzialem chyba 3 glajty po poludniu ale tylko zloty. Za to dzisiaj powinno byc git!
---------
Dawid

Awatar użytkownika
mariusz maj
Pilot - Gawędziarz
Glajt: Niviuk Artik 3
Uprząż: Dudek Fishbed II
Telefon: 721 212 zero63

Post autor: mariusz maj » 09 mar 2014, 18:02

Na Szczeblu dziś polatane :) Było trochę wschodu, nad granią nosiło do 120m, dopiero wychodząc na przedpole można było uświadczyć konkretnej termiki. Tłoku nie było. Przy lądowaniu było dość turbulentnie, ale nie tak jak tydzień temu. Ogólnie udane latanie.

Na Skrzycznem zdaje się też polatali, bo słyszałem korespondencję przez radio. Ale

Robsono
Przelotowiec
Glajt: Bezpieczny
Uprząż: wygodna
Telefon: 505 358 8 jeden dwa

Post autor: Robsono » 09 mar 2014, 21:44

skrzetla jak to skrzetla .... cierpliwym wynagrodzila a reszta ..... http://xcportal.pl/flights-table

i moje pierwsze podrygi http://xcportal.pl/node/65579 w tym sezonie :D

Awatar użytkownika
eltomek
Glajciarz którego nie składa na beli
Glajt: Tequila 5
Uprząż: SupAir Delight 2
Telefon: 6dziewięć785014pięć

Post autor: eltomek » 09 mar 2014, 23:38

dawid pisze:Niestety skrzyczne wczoraj sie nie udalo za bardzo, chociaz widzialem chyba 3 glajty po poludniu ale tylko zloty. Za to dzisiaj powinno byc git!

Skrzyczniak dziś nie wydarzył, przynajmniej dla mnie, za bardzo wiało i mimo że mieliśmy się spotkać na starcie to zjechałem kolejką. Parę glajtów stało pod wiatr, kilka nawet dawało radę, kto nie pojechał ten za bardzo nie ma czego żałować.

Awatar użytkownika
3apik
Przelotowiec
Glajt: Ozone Delta 2
Uprząż: Swing Race
Telefon: ♪♫░▒▓█>dryn<█▓▒░♫♪
Team: B!SEPTOL™

Post autor: 3apik » 10 mar 2014, 10:39

mariusz maj pisze:Na Szczeblu dziś polatane :) Było trochę wschodu, nad granią nosiło do 120m, dopiero wychodząc na przedpole można było uświadczyć konkretnej termiki. Tłoku nie było. Przy lądowaniu było dość turbulentnie, ale nie tak jak tydzień temu. Ogólnie udane latanie.

A jak na starcie na Szczeblu?
Dalej jest takie błotko jak tydzień temu czy coś podeschło?

Awatar użytkownika
adaho
Przelotowiec
Glajt: Pasat-5 28
Telefon: 503 140 12zero

Post autor: adaho » 10 mar 2014, 10:56

Nie było błotka, bo na szczycie był ...śnieg. Troszku się zdziwiliśmy. Do tego jakieś spore drzewo zwaliło się na obok startowiska i gałęzie leżą częściowo na tymże startowisku. W zasadzie bardzo nie przeszkadzały, bo zajmują tylko kawałek na samej górze - ale działają drażniąco na estetykę. Bez narzędzi - ciężko będzie to usunąć.

Za to na lądowisku suchuteńko.

Awatar użytkownika
dawid
Przelotowiec
Glajt: UP Summit XC4
Uprząż: Sup'air Delight II
Telefon: 881 364 szysc 45

Post autor: dawid » 12 mar 2014, 09:12

eltomek pisze:
dawid pisze:Niestety skrzyczne wczoraj sie nie udalo za bardzo, chociaz widzialem chyba 3 glajty po poludniu ale tylko zloty. Za to dzisiaj powinno byc git!

Skrzyczniak dziś nie wydarzył, przynajmniej dla mnie, za bardzo wiało i mimo że mieliśmy się spotkać na starcie to zjechałem kolejką. Parę glajtów stało pod wiatr, kilka nawet dawało radę, kto nie pojechał ten za bardzo nie ma czego żałować.

Mi się udało na Skrzycznym polatać ale w południe. Drugi raz jak wjechałem to tylko popatrzyłem jak wyrywa trawę z korzeniami na startowisku i zjechałem :)
---------
Dawid

ODPOWIEDZ