Sobota 23.07
Moderatorzy: jasiu, szymon.strus
Sobota 23.07
Czołem! Prognozy na sobotę pokazują wiatr w okolicach 6m/s kierunek WSW, w związku z tym czy ktoś planuje wypad na Spyrkową? (oczywiście jeśli warunki się nie zmienią) i pytanie do latających dłużej -czy przy takim wietrze, bez wpiętego speeda mogę tam latać w miarę bezpiecznie? Pozdr.
Łukasz
Łukasz
- mani3kxc
- Glajciarz którego nie składa na beli
- Team: UFO Team
- Kontakt:
Re: Sobota 23.07
Cześć,
Podobin to ciekawa góra, przy takiej prognozie może tam wiać bardzo mocno, a może też być całkowita cisza.
Sądzę, że podpięty speed to zawsze dobry pomysł i osobiście nie wyobrażam sobie latania bez niego.
Dlatego podpinaj speeda
, tym bardziej, że przy 6m/s u góry może być mocno.
Co do samej góry to przy takim wietrze może być torba, ale na pewno będzie ktoś na miejscu i dowiesz się wszystkiego
.
Ja postaram się przylecieć z Żaru.
Podobin to ciekawa góra, przy takiej prognozie może tam wiać bardzo mocno, a może też być całkowita cisza.
Sądzę, że podpięty speed to zawsze dobry pomysł i osobiście nie wyobrażam sobie latania bez niego.
Dlatego podpinaj speeda

Co do samej góry to przy takim wietrze może być torba, ale na pewno będzie ktoś na miejscu i dowiesz się wszystkiego

Ja postaram się przylecieć z Żaru.
-
- Gawędziarz
- Glajt: Nova Mamboo
- Uprząż: Sup'Air Randonneuse
Witam!
Obecne prognozy wskazują na Ciecień przed południem i może Śnieżnicę po południu. Jeśli prognozy się utrzymają to ja się wybieram; gdzie, zależy od jutrzejszych odczytów stacji na Cietniu. Zdaje mi się, że może jutro być fajnie o ile nie będzie za mocno wiało
A co do speeda to powinieneś bez niego nie latać
Pozdrawiam!
Obecne prognozy wskazują na Ciecień przed południem i może Śnieżnicę po południu. Jeśli prognozy się utrzymają to ja się wybieram; gdzie, zależy od jutrzejszych odczytów stacji na Cietniu. Zdaje mi się, że może jutro być fajnie o ile nie będzie za mocno wiało

A co do speeda to powinieneś bez niego nie latać

Pozdrawiam!
- Marecki
- Student
- Telefon: 69I 393 I25
Cześć
Też myślałem o Spyrkowej na sobotę, ale chyba jednak Ciecień, bo za dużo tego Zachodu. Byle tylko nie wiało za mocno
Bez speeda bym się nie odważył raczej 
Pzdr
Marecki
Też myślałem o Spyrkowej na sobotę, ale chyba jednak Ciecień, bo za dużo tego Zachodu. Byle tylko nie wiało za mocno

Pzdr
Marecki
- Marcin Kalamat
- Przelotowiec Stary Wyga
- Telefon: 794305869
Jutro tylko żagiel na shmu pokazują pełne pokrycie i opady po południu ,więc wczesny wyjazd dobrze być na górce o 11tej i coś polatać a wiatr raczej na spyrkową ale rano sprawdzamy odczyty i decyzja.
- Marecki
- Student
- Telefon: 69I 393 I25
Windfinder z kolei wróży słońce do 14oo i 5-6 m/s. Dajcie znać rano na forum, czy Spyrkowa czy Ciecień.
Jakby co mamy wolne miejsce w aucie z Krakowa.
Pzdr
Marecki
Jakby co mamy wolne miejsce w aucie z Krakowa.
Pzdr
Marecki
- Marcin Kalamat
- Przelotowiec Stary Wyga
- Telefon: 794305869
jutro spyrkowa ,jak masz miejsce to sie do was dokopce. tel .794305869
Nie straszcie mnie nawet -speeda nie mam, co więcej mam uszkodzoną uprząż i muszę wymienić w niej karabinek żeby myśleć o podpinaniu czegokolwiek
mimo wszystko tym razem spróbuje bez, a na następne latanie postaram się coś zorganizować.
Tak czy inaczej dzięki za rady i do zobaczenia na górze, gdyby ktoś chciał, mogę zgarnąć 2 osoby z Tarnowa. Mój nr tel. 607-290-664
Łukasz

Tak czy inaczej dzięki za rady i do zobaczenia na górze, gdyby ktoś chciał, mogę zgarnąć 2 osoby z Tarnowa. Mój nr tel. 607-290-664
Łukasz
- Piotr Klimek
- Członek zarządu SPBW
- Glajt: Ozone Delta2
- Uprząż: AVA Tanto Race
- Telefon: 502 357 864
- Team: SPBW
Uwaga! W Podobinie lądujemy na razie nad rzeką. Rozmowy o legalnym lądowisku trwają..
Piotr
Ja stawiam na Spyrkową. Start o 10?;)
Piotr
Ja stawiam na Spyrkową. Start o 10?;)
(>