problem z częstotliwością 70 cm.
Moderatorzy: jasiu, szymon.strus
-
- Glajciarz którego nie składa na beli
- Glajt: Nova Mentor 2
- Uprząż: Supair Skypper
problem z częstotliwością 70 cm.
przez ostatnich pare dni sporo osób miało problem z trzaskami na 70 cm. może ktoś to rozkmini.
- adaho
- Przelotowiec
- Glajt: Pasat-5 28
- Telefon: 503 140 12zero
Re: problem z częstotliwością 70 cm.
Dlatego najlepiej używać 146,025 

-
- Telefon: 733433144
- Team: GLAJT GROUP
Ale nie wszyscy maja 146.025
-
- Przelotowiec
- Glajt: Bezpieczny
- Uprząż: wygodna
- Telefon: 505 358 8 jeden dwa
Ktoś ma popsute radio które samo nadaje, jak latam w bw to mam to samo dziwne dźwięki na 70 a na żar w niedzielę cisza. Trzeba znaleść winowajce.
Miałem to samo na Cietniu na 146.025 i ostatnio na Skrzętli na 433.525. Sporo osób wtedy latało.
1 sek trzask 1 sek cisza i tak w koło
- eltomek
- Glajt: Tequila 5
- Uprząż: SupAir Delight 2
- Telefon: 6dziewięć785014pięć
Bieri13 pisze:Miałem to samo na Cietniu na 146.025 i ostatnio na Skrzętli na 433.525. Sporo osób wtedy latało.
Gdyby to było na jednej częstotliwości to bardziej wyglądałoby na jakąś telemetrię, zwłaszcza na publicznych/"otwartych" częstotliwościach bym się tego spodziewał (433.525).
Sprawę łatwo rozwiązać: należy zdefiniować w które dni sygnał był, a w które nie i sprawdzić kto wtedy powrzucał tracki na xcportal - kto był wtedy co piszczało, a nie było wtedy co nie piszczało to jest radiowym piszczycielem

A z innych takich rzeczy, jak się wjeżdża od Nowego Sącza do Limanowej to na CB na kanale 19 jest czasem kilkukrotny krótki (ok. 5s) sygnał (czysty sinus), przejeżdżam tamtędy czasem wieczorową porą i zawsze w tym samym miejscu, nigdzie indziej tego nie słyszałem.
Zdrówka
Tomek
- Siwy
- Glajciarz którego nie składa
- Glajt: Trango X-Race
- Team: Ufo Team
Hej,
Nie wiem czy dokładnie to bylo przyczyną ale u mnie na przykład vario flymaster sprzęża się z radiem wouxunem. W momencie jak mam radio za blisko kokpitu to jest jeden wielki szum. Wywaliłem je do uprzęży i jest w miarę spoko ale problem całkiem nie został jeszcze rozwiązany bo zostało ptt na paluchu, które przy zbliżeniu sprzęża tak samo. W niedzielę rzeczywiście był to problem.
Pzdr Siwy
Nie wiem czy dokładnie to bylo przyczyną ale u mnie na przykład vario flymaster sprzęża się z radiem wouxunem. W momencie jak mam radio za blisko kokpitu to jest jeden wielki szum. Wywaliłem je do uprzęży i jest w miarę spoko ale problem całkiem nie został jeszcze rozwiązany bo zostało ptt na paluchu, które przy zbliżeniu sprzęża tak samo. W niedzielę rzeczywiście był to problem.
Pzdr Siwy
tel. 664 026 369
- eltomek
- Glajt: Tequila 5
- Uprząż: SupAir Delight 2
- Telefon: 6dziewięć785014pięć
Siwy pisze:Hej,
Pzdr Siwy
Zgadza się, faktycznie Flymaster B1 tak miał (radiowe połączenie z czujnikami temperatury, wiatru), w nowej serii urządzeń Flymaster to poprawił (miałem ten problem z B1, nie mam z wersją GPS).
- Siwy
- Glajciarz którego nie składa
- Glajt: Trango X-Race
- Team: Ufo Team
Eltomek a jest jakiś sposób żeby się tego pozbyć czy czeka mnie wymiana jednego z dwóch urządzeń?
tel. 664 026 369
- mani3kxc
- Team: UFO Team
- Kontakt:
Cześć,
Oddal je od siebie, zmień położenie radia, albo coś. Wymiana waria nie pomoże.
Oddal je od siebie, zmień położenie radia, albo coś. Wymiana waria nie pomoże.