15.06 Sławice
Moderatorzy: jasiu, szymon.strus
15.06 Sławice
Hi,
czy ktos się tam dziś wybiera?
Chyba uderzę tam na chwilę po południu, koło 15-16
Będę leciał Trzebinia - Olkusz-Wolbrom - Miechów, mogę oczywiście kogoś zabrać po drodze.
mój tel. 5O5O99397
pozdr.,
P.
czy ktos się tam dziś wybiera?
Chyba uderzę tam na chwilę po południu, koło 15-16
Będę leciał Trzebinia - Olkusz-Wolbrom - Miechów, mogę oczywiście kogoś zabrać po drodze.
mój tel. 5O5O99397
pozdr.,
P.
-
- Gawędziarz
- Glajt: NOVA Mentor2
- Uprząż: WV Wani
- Telefon: Syść9Syść222SyśSyś0
Re: 15.06 Sławice
To okolice Pińczówa?
-
- Przelotowiec
- Glajt: Bezpieczny
- Uprząż: wygodna
- Telefon: 505 358 8 jeden dwa
nie miechowa
bylismy bylo fajnie
polatac nie polatalem ale przynajmniej wiem ze icm klamie
bylismy bylo fajnie

Robsono pisze:bylismy bylo fajnie
Ale nie mów tego gajowemu

Jeszcze raz serdeczne dzięki za pomoc

Kierunek w ciągu następnej godziny się nie zmienił; zaliczyłem jeszcze 3 minizloty - start trochę powyżej początku linii drzew - i zebrałem się do domu
-
- Gawędziarz
- Glajt: NOVA Mentor2
- Uprząż: WV Wani
- Telefon: Syść9Syść222SyśSyś0
No ja się wlasnie zdziwiłem bo wiki Sławice pokazuje w opolskim 
O lataniu w opolskim to slyszalem jedynie ostatnio w kontekście pilota, który nie mógł w 1975 latać w aeroklubie i locie wiec sie zatrudnił w agrouslugach w opolskim, zatankowal an-2 do pelna i znaną w xc trasą doliny Vahy (Bytca, Trnava, Nove Mesto, Trencin) skierowal na Wiedeń. Pod Cahticami przechwycony przez myśliwce, ktore postrzelaly ostrzegawczo, a potem na bazposredni rozkaz premiera i dowodcy WP z Wwy zestrzelony. I trochę mnie zdziwiło, że z opolskiego leciał przez Słowację.
No to pewnie mozna z Beskidu w opolskie...
Cahtice akurat tez mi sie kojarzą lotniczo bo czesc kursu słowackiego tam robilem (noclegi koło Hradiska) - dla mnie kurs pamiętny bo dzięki świeżym uwagom Smyka z PSP na youtubie o źle złożonej lotni od tego razu zawsze składam sam i dwa razy sprawdzam.

O lataniu w opolskim to slyszalem jedynie ostatnio w kontekście pilota, który nie mógł w 1975 latać w aeroklubie i locie wiec sie zatrudnił w agrouslugach w opolskim, zatankowal an-2 do pelna i znaną w xc trasą doliny Vahy (Bytca, Trnava, Nove Mesto, Trencin) skierowal na Wiedeń. Pod Cahticami przechwycony przez myśliwce, ktore postrzelaly ostrzegawczo, a potem na bazposredni rozkaz premiera i dowodcy WP z Wwy zestrzelony. I trochę mnie zdziwiło, że z opolskiego leciał przez Słowację.
No to pewnie mozna z Beskidu w opolskie...
Cahtice akurat tez mi sie kojarzą lotniczo bo czesc kursu słowackiego tam robilem (noclegi koło Hradiska) - dla mnie kurs pamiętny bo dzięki świeżym uwagom Smyka z PSP na youtubie o źle złożonej lotni od tego razu zawsze składam sam i dwa razy sprawdzam.

-
- Przelotowiec
- Glajt: Bezpieczny
- Uprząż: wygodna
- Telefon: 505 358 8 jeden dwa
Slawice szlacheckie dla wyjaśnienia .
Fajna historia
Nie ma za co trzeba sobie pomagać
Fajna historia

Nie ma za co trzeba sobie pomagać