Witam wszystkich, pare pytań:)

j/w

Moderatorzy: jasiu, szymon.strus

AcroGlider
Nowy na forum

Witam wszystkich, pare pytań:)

Post autor: AcroGlider » 07 wrz 2014, 14:05

Witam wszystkich kolegów po fachu, mam na Imię Łukasz, mam 28lat i mieszkam w okolicy Rabki.

Chciałbym zadać parę pytań dotyczących latania w BW;)

1Czy jest jakaś chętna osoba która za odpowiednim wynagrodzeniem lub za free chciała by mnie poprowadzić w trakcie mojego pierwszego lotu w BW jeszcze tego roku???

2 Dołączam zdj z flightradar na którym widziałem bardzo nisko lecące samoloty linii lotniczych które podhodzą na niskim pułapie do lądowania w Balicach lub Katowicach wprost nad moim domem a na stronie FIS-u czytam z mapki że limit dla nas jest do 3000m tzn odnosi sie to do całego terenu BW??

3 Pierwsze kroki chciałbym poczynić ze szczebla, czy to dobry pomysł? Alpejkę i klasyka mam opanowane.

Odnośnie wszelkich prac na startowiskach jestem chętny pomagać:)
Zatem, chętnie dołącze do Was pozdro i dziekki za odp

szymon.strus
I Wiceprezes SPBW
Glajt: Ozone Rush 3
Uprząż: Gin Genie Race II
Telefon: 783332234

Re: Witam wszystkich, pare pytań:)

Post autor: szymon.strus » 07 wrz 2014, 14:43

Czesc,

Co do 'opieki' daj znac na starcie ze jestes swiezak i na pewno ktos pomoze i wytlumaczy co i jak. Sprawdzaj forum jak ustawiamy sie na latanie. Sufit nad wiekszoscia wyspowego jest na 3000m. Jedynie przy lotach z Ciecienia trzeba uwazac na TMA z Balic bo jest na 1980 m ale kawalek za gorka podnosi sie na 3000. Szczebel jest swietna gora do wiszenia ale start musisz miec pewny bo nie ma miejsca na zastanawianie sie.

pzdr,
/Szymon

Robsono
Przelotowiec
Glajt: Bezpieczny
Uprząż: wygodna
Telefon: 505 358 8 jeden dwa

Post autor: Robsono » 07 wrz 2014, 16:10

Popieram przedmowce.
Co do pierwszego lotu polecam ciecien daj znać na startowisku ktos na pewno ci pomoże :)

AcroGlider
Nowy na forum

Post autor: AcroGlider » 08 wrz 2014, 19:20

Dziękuje Panowie za odpowiedź, będę Was pamiętał i do zobaczenia wkrótce na starcie

ODPOWIEDZ