Witam wszystkich kolegów po fachu, mam na Imię Łukasz, mam 28lat i mieszkam w okolicy Rabki.
Chciałbym zadać parę pytań dotyczących latania w BW;)
1Czy jest jakaś chętna osoba która za odpowiednim wynagrodzeniem lub za free chciała by mnie poprowadzić w trakcie mojego pierwszego lotu w BW jeszcze tego roku???
2 Dołączam zdj z flightradar na którym widziałem bardzo nisko lecące samoloty linii lotniczych które podhodzą na niskim pułapie do lądowania w Balicach lub Katowicach wprost nad moim domem a na stronie FIS-u czytam z mapki że limit dla nas jest do 3000m tzn odnosi sie to do całego terenu BW??
3 Pierwsze kroki chciałbym poczynić ze szczebla, czy to dobry pomysł? Alpejkę i klasyka mam opanowane.
Odnośnie wszelkich prac na startowiskach jestem chętny pomagać:)
Zatem, chętnie dołącze do Was pozdro i dziekki za odp
Witam wszystkich, pare pytań:)
Moderatorzy: jasiu, szymon.strus
-
- Nowy na forum
-
- I Wiceprezes SPBW
- Glajt: Ozone Rush 3
- Uprząż: Gin Genie Race II
- Telefon: 783332234
Re: Witam wszystkich, pare pytań:)
Czesc,
Co do 'opieki' daj znac na starcie ze jestes swiezak i na pewno ktos pomoze i wytlumaczy co i jak. Sprawdzaj forum jak ustawiamy sie na latanie. Sufit nad wiekszoscia wyspowego jest na 3000m. Jedynie przy lotach z Ciecienia trzeba uwazac na TMA z Balic bo jest na 1980 m ale kawalek za gorka podnosi sie na 3000. Szczebel jest swietna gora do wiszenia ale start musisz miec pewny bo nie ma miejsca na zastanawianie sie.
pzdr,
/Szymon
Co do 'opieki' daj znac na starcie ze jestes swiezak i na pewno ktos pomoze i wytlumaczy co i jak. Sprawdzaj forum jak ustawiamy sie na latanie. Sufit nad wiekszoscia wyspowego jest na 3000m. Jedynie przy lotach z Ciecienia trzeba uwazac na TMA z Balic bo jest na 1980 m ale kawalek za gorka podnosi sie na 3000. Szczebel jest swietna gora do wiszenia ale start musisz miec pewny bo nie ma miejsca na zastanawianie sie.
pzdr,
/Szymon
-
- Przelotowiec
- Glajt: Bezpieczny
- Uprząż: wygodna
- Telefon: 505 358 8 jeden dwa
Popieram przedmowce.
Co do pierwszego lotu polecam ciecien daj znać na startowisku ktos na pewno ci pomoże
Co do pierwszego lotu polecam ciecien daj znać na startowisku ktos na pewno ci pomoże

-
- Nowy na forum
Dziękuje Panowie za odpowiedź, będę Was pamiętał i do zobaczenia wkrótce na starcie