j/w
Moderatorzy: jasiu, szymon.strus
-
szakal
- Student
- Glajt: Nova Mentor 2
- Uprząż: Advance Impress 3
- Telefon: 693 998 zero71
Mam do Koleżanek/Kolegów ogromną prośbę.
Mianowicie posiadam vario jak w temacie i nie mogę go połączyć z kompem (w celu konfiguracji ustawień czy ściągnięciu lotów

). Próbowałem już wszystkiego. Mogę wykluczyć błąd programu (dokonałem wielu prób na kilku komputerach) czy też kabelka więc pozostaje najgorsze czyli awarię urządzeniu (czegoś w środku czy też gniazda). Urządzenie kupiłem używane i nie wiem czy wcześniej działało bo nie próbowałem.
Może ktoś z Was ma jakiś pomysł gdzie go wysłać albo może jest wśród Was jakaś złota rączka, która może mi pomóc.

Z góry dziękuję.
Jacek
-
Marcin Kalamat
- Przelotowiec Stary Wyga
- Telefon: 794305869
autor: Marcin Kalamat » 19 wrz 2013, 15:44
o ile pamiętam to jest firmy digifly chyba najgorsza firma elektroniczna jeśli chodzi o przyrządy do latania ,spytaj dealera jaki problem występuje
http://www.centrumparalotniowe.pl/ jeśli masz duży problem to skontaktuj się ze mną to ci pomogę .Marcin
-
szakal
- Student
Dziękuję Kolego.
Jak coś nie będzie szło to się odezwę.
Pozdrawiam.
Jacek.
-
szakal
- Student
Niestety dalej mam problem z połączeniem pikwaki z komputerem. Byłem w Centrum Paralotniowym. Nie udało się im połączyć

. Kontaktowałem się z kilkoma osobami, które próbowały mi pomóc telefonicznie i nici. Jest może ktoś z Krakowa lub okolic kto ma takie samo vario i komunikuje je bez problemu z komputerem. Chętnie zaproszę taką osobę na piwko albo podjadę w dogodne miejsce żeby to samo zrobiła z moim sprzętem. W piątek będę na zebraniu stowarzyszenia więc może tam ktoś spróbuje? Po wgraniu nowego softa prawdopodobnie będę mógł komunikować komputer z vario poprzez bluetooth.
Pliiiiiissssss pomocy
Z góry dziękuję

-
szakal
- Student
Uffff działa wszystko.
Połączyłem się poprzez kabelek (ze względu na stary system w variu musiałem użyć starego VL Tools`a) wgrałem oprogramowanie najnowsze i na chwile obecną działa i przez kabelek i poprzez bluetooth.
Udało się dzięki Krzyśkowi z pl.rec.paralotnie.
Strasznie dziękuję i pozdrawiam i już nie marudzę