odnosnie wyciagu na Snieznice

j/w

Moderatorzy: jasiu, szymon.strus

krakra99
Glajciarz
Glajt: ADVANCE SIGMA 8
Telefon: 501432287

odnosnie wyciagu na Snieznice

Post autor: krakra99 » 15 cze 2015, 04:36

Szanowni Państwo,
Na wstępie prosiłbym o przekazanie tej informacji osobie decyzyjnej,
W dniu 07 06 2015 o godz 10:00 doszło do nieprzyjemnego zdarzenia.Wraz z kolegami chciałem zakupić bilet na zarządzany przez Państwa wyciąg.Niestety,dowiedzieliśmy się ze bilety dla paralotniarzy kosztują 15 zł,a dla pozostałych turystów 10 zł.Chciałem zaznaczyć,ze w cenniku takiej informacji nie ma.Gdy zaczęliśmy protestować,ponieważ poczuliśmy się dyskryminowani,kierownik(prawdopodobnie)powiedział z szyderczym uśmiechem,ze jak nas nie stać,możemy wychodzić pieszo.Oczywiście,że możemy,gdyż nie stanowi to dla nas problemu,bo często tak robimy i kondycje mamy,ale nie ukrywam,ze lżej jest gdy mamy transport do góry.Na szczęście w weekendy jest alternatywa dla waszego wyciągu,bo miejscowi jak i sami paralotniarze służą pomocą i często wykorzystuj terenówki do wywózki paralotni,a dla nas to dużo,bo chodzenie po górach bez obciążenia to sama przyjemność.Wiec nie rozumiem takiego podejścia do naszego środowiska,sami nas zapraszacie a robicie problemy.Za 15 zł nie będę jeździł tym wyciągiem,moi koledzy również.bo liczyć umiemy, a i tak trzeba jeszcze pokonywać znaczny odcinek piechota.Będę tez zachęcał pozostałych pilotów do unikania waszej usługi.Proszę pamiętać,ze paralotniarze przyciągają innych turystów,bo wiele osób chce zobaczyć jak wygląda nasza zabawa z pozycji startowiska.Niektórzy o tym wiedzą i transportują nas za darmo,lub po obniżonej cenie,ale wy wolicie puste krzesełka.Przykro mi ze tak się stało,Chciałem tez przeprosić kasjerkę na której się wyżyłem i która mimo to cały czas starała się być miła.Przecież to nie jej wina ze zarząd ma nas w ...........
Pozdrawiam Grzegorz Wierzba
biuro@kasina-ski.pl

12.06 (3 dni temu)

do mnie
Witam,
Szanowny Panie odpisując na Pana maila chcemy poinformować, że cena 15zł dla paralotniarzy została po sezonie zimowy, cena tak wysoka była spowodowana tym , że w zimie na Stacji Narciarskiej w weekendy mamy bardzo duże obłożenie kolei i bagaż zajmował większa część krzesła co powodowało to zmniejszenie przepustowości. Chcemy jeszcze podkreślić, że staramy się w miarę możliwości w zimie Was wywozić, choć jest to dla nas duże utrudnienie ponieważ osoby piesze nie zgrywaj się z narciarzami, powoduje to obniżenie szybkości pracy krzesła i problemy narciarzy z wysiadaniem i wysiadaniem na dolnym i górnym peronie. Na sezon letni Pan Prezes ten który pan powiedział, że jest kierownikiem postanowił obniżyć z 15zł na 10zł nie licząc bagażu i też tą wiadomość przekazał swojej córce do kasy, która to spotkanie z Panami zapamiętała. Oczywiście zapraszamy na Śnieżnicę i życzymy aby wiatry pod skrzydło sprzyjały częściej w tym sezonie letnim niż do tej pory.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Marcin Kalamat
Przelotowiec Stary Wyga
Telefon: 794305869

Re: odnosnie wyciagu na Snieznice

Post autor: Marcin Kalamat » 15 cze 2015, 20:47

Tydzień temu korzystałem z wyciągu na Śnieżnicę skasowali mnie 10zł niby jest ok. bo pod loty tandemowe jest to dobra sprawa ale nie do końca ponieważ z górnej stacji trzeba iśc około 20 -25 minut szybkim chodem z plecakiem wyciąg jedzie około 10 minut po wylądowaniu trzeba też dojść z lądowiska do kasy wyciągu po bilet i tak schodzi do pełnej godziny ,dobrze że jeszcze nie kasują za parking pod wyciągiem :) dla tych co latają na przeloty to logistycznie lepiej mieć auto na Gruszowcu bo przy głównej trasie Mszana Dolna-Limanowa to busiki kursują co chwilę ,a dla rekreacyjnych pilotów lepiej mieć auto pod wyciągiem bo wrazie wtopy wyjeżdżamy do góry jeszcze raz no i wychodzimy te ponad 100m w pionie z plecakiem :o

ODPOWIEDZ