Szanowni Państwo,
Na wstępie prosiłbym o przekazanie tej informacji osobie decyzyjnej,
W dniu 07 06 2015 o godz 10:00 doszło do nieprzyjemnego zdarzenia.Wraz z kolegami chciałem zakupić bilet na zarządzany przez Państwa wyciąg.Niestety,dowiedzieliśmy się ze bilety dla paralotniarzy kosztują 15 zł,a dla pozostałych turystów 10 zł.Chciałem zaznaczyć,ze w cenniku takiej informacji nie ma.Gdy zaczęliśmy protestować,ponieważ poczuliśmy się dyskryminowani,kierownik(prawdopodobnie)powiedział z szyderczym uśmiechem,ze jak nas nie stać,możemy wychodzić pieszo.Oczywiście,że możemy,gdyż nie stanowi to dla nas problemu,bo często tak robimy i kondycje mamy,ale nie ukrywam,ze lżej jest gdy mamy transport do góry.Na szczęście w weekendy jest alternatywa dla waszego wyciągu,bo miejscowi jak i sami paralotniarze służą pomocą i często wykorzystuj terenówki do wywózki paralotni,a dla nas to dużo,bo chodzenie po górach bez obciążenia to sama przyjemność.Wiec nie rozumiem takiego podejścia do naszego środowiska,sami nas zapraszacie a robicie problemy.Za 15 zł nie będę jeździł tym wyciągiem,moi koledzy również.bo liczyć umiemy, a i tak trzeba jeszcze pokonywać znaczny odcinek piechota.Będę tez zachęcał pozostałych pilotów do unikania waszej usługi.Proszę pamiętać,ze paralotniarze przyciągają innych turystów,bo wiele osób chce zobaczyć jak wygląda nasza zabawa z pozycji startowiska.Niektórzy o tym wiedzą i transportują nas za darmo,lub po obniżonej cenie,ale wy wolicie puste krzesełka.Przykro mi ze tak się stało,Chciałem tez przeprosić kasjerkę na której się wyżyłem i która mimo to cały czas starała się być miła.Przecież to nie jej wina ze zarząd ma nas w ...........
Pozdrawiam Grzegorz Wierzba
biuro@kasina-ski.pl
12.06 (3 dni temu)
do mnie
Witam,
Szanowny Panie odpisując na Pana maila chcemy poinformować, że cena 15zł dla paralotniarzy została po sezonie zimowy, cena tak wysoka była spowodowana tym , że w zimie na Stacji Narciarskiej w weekendy mamy bardzo duże obłożenie kolei i bagaż zajmował większa część krzesła co powodowało to zmniejszenie przepustowości. Chcemy jeszcze podkreślić, że staramy się w miarę możliwości w zimie Was wywozić, choć jest to dla nas duże utrudnienie ponieważ osoby piesze nie zgrywaj się z narciarzami, powoduje to obniżenie szybkości pracy krzesła i problemy narciarzy z wysiadaniem i wysiadaniem na dolnym i górnym peronie. Na sezon letni Pan Prezes ten który pan powiedział, że jest kierownikiem postanowił obniżyć z 15zł na 10zł nie licząc bagażu i też tą wiadomość przekazał swojej córce do kasy, która to spotkanie z Panami zapamiętała. Oczywiście zapraszamy na Śnieżnicę i życzymy aby wiatry pod skrzydło sprzyjały częściej w tym sezonie letnim niż do tej pory.
Pozdrawiam
odnosnie wyciagu na Snieznice
Moderatorzy: jasiu, szymon.strus
- Marcin Kalamat
- Przelotowiec Stary Wyga
- Telefon: 794305869
Re: odnosnie wyciagu na Snieznice
Tydzień temu korzystałem z wyciągu na Śnieżnicę skasowali mnie 10zł niby jest ok. bo pod loty tandemowe jest to dobra sprawa ale nie do końca ponieważ z górnej stacji trzeba iśc około 20 -25 minut szybkim chodem z plecakiem wyciąg jedzie około 10 minut po wylądowaniu trzeba też dojść z lądowiska do kasy wyciągu po bilet i tak schodzi do pełnej godziny ,dobrze że jeszcze nie kasują za parking pod wyciągiem
dla tych co latają na przeloty to logistycznie lepiej mieć auto na Gruszowcu bo przy głównej trasie Mszana Dolna-Limanowa to busiki kursują co chwilę ,a dla rekreacyjnych pilotów lepiej mieć auto pod wyciągiem bo wrazie wtopy wyjeżdżamy do góry jeszcze raz no i wychodzimy te ponad 100m w pionie z plecakiem