Wyciągarka
Moderatorzy: jasiu, szymon.strus
-
- Pilot - Gawędziarz
- Glajt: Windtech Zephyr
- Uprząż: Sky Paragliders
Wyciągarka
Witam.
Wspólnie z kolegą zastanawiamy się nad zakupem wyciągarki. Oprócz zakupu samego sprzętu musimy sobie wyrobić uprawnienia na wyciągarkowego + kierownik startu. Tak się zastanawiamy czy wogóle ktoś byłby zainteresowany przyjazdem w rejony Tarnowa polatać? Nie chodzi nam tyle o zarobek co o rekreacje. Bylibyśmy bardzo zadowoleni gdyby zakup sprzętu wrócił się po 2 latach. Czy ktoś miał do czynienia z podobnym tematem?
Wspólnie z kolegą zastanawiamy się nad zakupem wyciągarki. Oprócz zakupu samego sprzętu musimy sobie wyrobić uprawnienia na wyciągarkowego + kierownik startu. Tak się zastanawiamy czy wogóle ktoś byłby zainteresowany przyjazdem w rejony Tarnowa polatać? Nie chodzi nam tyle o zarobek co o rekreacje. Bylibyśmy bardzo zadowoleni gdyby zakup sprzętu wrócił się po 2 latach. Czy ktoś miał do czynienia z podobnym tematem?
-
- Pilot - Gawędziarz
- Glajt: Windtech Zephyr
- Uprząż: Sky Paragliders
Re: Wyciągarka
Nadmieniam, że do dyspozycji byłoby również lądowisko w Szczurowej i start we wszystkich kierunkach.
- Marcin Kalamat
- Przelotowiec Stary Wyga
- Telefon: 794305869
Start odbywać się będzie też ze Szczurowej ? podaj jakieś namiary gdzie ? ile km od Krakowa i czy w tej okolicy są jakieś strefy TMA CTR ATZ strefy niebezpieczne .B o ja myślę pod kątem przelotowym a koło Tarnowa zaczynają się strefy więc trzeba wszystko sprawdzić by latać bezpiecznie.
- dawid
- Przelotowiec
- Glajt: UP Summit XC4
- Uprząż: Sup'air Delight II
- Telefon: 881 364 szysc 45
Fajny pomysł, jakby się ekipa zebrała to zawsze by była alternatywa dla wyspowego.
---------
Dawid
Dawid
- nawrocki
- Nowy na forum
- Glajt: Axis Vega II
- Uprząż: Advance Impress II
Nie w Szczurowej tylko w Strzelcach Małych. To jakieś 50 km na wschód od Krakowa. Jeśli chodzi o strefy to loty we wszystkich kierunkach za wyjątkiem W bo kilka km na zachód zaczyna się TMA Kraków. Start na kierunki E -W, w planach był także na N - S ale nie wiem czy to już zrobili. Cudów tam nie ma bo pasa jest jakieś 600 m więc w grę wchodzi praktycznie tylko stacjonarka a nie wiem czy ktokolwiek szarpnie się na taki zakup. Kiedyś jak sam miałem zajawkę na hole właśnie tam to myślałem o malince i holowaniu przez bloczek. Miałem tam upatrzone miejsce na kierunek N - S ale do holowania 1 osoba to trochę mało
.