Kto, gdzie i kiedy się wybiera polatać?
Moderatorzy: jasiu, szymon.strus
-
brachup
- Pilot - Gawędziarz
- Glajt: Windtech Zephyr
- Uprząż: Sky Paragliders
Florek pisze:Heh, ale przyznasz ze Spike, Kalamat, Śpiewak, Dominika i Kocioł w roli zajęcy dobrze sie sprawdzili

.
No raczej

Ale kto by się spodziewał, że dobry kierunek będzie dostępny przez 2 min? Wszyscy oglądali jak się wykręcali i czekali na następny dobry podmuch, który nigdy nie nadszedł....
-
eltomek
- Glajciarz którego nie składa na beli
- Glajt: Tequila 5
- Uprząż: SupAir Delight 2
- Telefon: 6dziewięć785014pięć
brachup pisze:Florek pisze:Heh, ale przyznasz ze Spike, Kalamat, Śpiewak, Dominika i Kocioł w roli zajęcy dobrze sie sprawdzili

.
No raczej

Ale kto by się spodziewał, że dobry kierunek będzie dostępny przez 2 min? Wszyscy oglądali jak się wykręcali i czekali na następny dobry podmuch, który nigdy nie nadszedł....
Podmuch nadszedł, bo sporo ludzi odpaliło, ale wiatr szybko odkręcił się na NE w efekcie czego za górką tej z po prawej od startu zrobiła się zawietrzna i wszystkich, którzy tam próbowali wykręcać pogasiło. Już po wylądowaniu widzieliśmy pilota lecącego tam pod kątem 45st w dół, aż się baliśmy że nie doleci do łąk pod lasem. A później to chyba faktycznie było jeszcze gorzej, bo z tego co wiem to kilka osób zeszło na nogach. Dziwny jak na razie ten sezon.
-
Guma
- Pilot - Gawędziarz
- Glajt: Sol Ellus 4 L
- Uprząż: Scootair Fishbed
Zlecieć się dało trzeba było trzymać się z daleka od zbocza wiatr był bardzo słaby i nie było żadnego problemu dolotem do lądowiska przy rzece. Podobin jest do niczego nie podobny bo górą wiało NE a na lądowisku W co mnie z lekka zmyliło i lądowałem z wiatrem na kamurach.